Posbank Route Hotel Ibis

33 KM

De Posbank is een waar paradijs voor wandelaars, fietsers, e-choppers en ruiters. Met meer dan 5.000 hectare bos, heide, stuifzand en landgoederen aan de oostelijke rand van de Veluwe is er hier genoeg te doen. Ontdek het heuvelachtige gebied op onze e-chopper of geniet tijdens een fiets of e-choppertocht van de prachtige heide en bossen.
image0 (9)

Meer info over deze route

Rijdt met Rondje Posbank langs de belangrijkste trekpleister van Nationaal Park Veluwezoom, de bijna 90m hoge Posbank. Vanaf dit uitkijkpunt heb je een schitterend uitzicht over het fraaie reliëf dat zelfs voor Nederlands begrippen uitzonderlijk is. Bij helder weer kijk je meer dan 20 km ver en zijn zelfs de heuvels van Montferland en het Rijk van Nijmegen te zien. Dit wordt dan ook vaak een van de mooiste plekken van Nederland genoemd. Zeker wanneer in augustus de heidevlakte prachtig paars kleurt.

Nationaal Park Veluwezoom is een natuurgebied van ruim 5100 hectare bos, heide, zandverstuivingen en statige landgoederen. Door de hoogteverschillen zit er ook een aantal mooie klimmen in deze route. Natuurlijk leven er ook vele diersoorten in het park. Wil je er een aantal spotten? Volg dan vanaf Bezoekerscentrum Veluwezoom het rolstoelpad richting observatiepost Herikhuizen.

Vanaf deze observatiepost zie je een oude, deels afgebroken boerderij welke als ruïne geschikt is gemaakt voor tal van planten- en diersoorten. Je ziet hier muurleeuwenbek, verschillende soorten uilen en vleermuizen. In de oogsttijd stropen dassen en IJslandse paarden de boomgaard af op zoek naar rijp fruit.