Landgoederenroute Arnhem Strand zuid

44.6 KM

Je start de route vanuit Bezoekerscentrum Sonsbeek. Het bezoekerscentrum is gevestigd in de voormalige 18e eeuwse molenschuur bij de Witte Watermolen in Park Sonsbeek. Je fietst via Schaarsbergen naar de Ginkelse heide waarbij je langs verschillende cultuurhistorische plekken van de Veluwe fietst. Want cultuur en natuur gaan op de Veluwe hand in hand. Je kunt ook starten bij Natuurcentrum Veluwe, bezoekerscentrum ‘De Beken’ of bij een van de genoemde knooppunten. De route is in twee richtingen te fietsen.

afbeelding van visitarnhem.nl
afbeelding van visitarnhem.nl

Meer info over deze route

In Park Zypendaal begint de Sint Jansbeek,die de oorsprong van de stad Arnhem vormt. In 1741 liet de Arnhemse stadssecretaris baron Brantsen van de Zyp hier een landhuis bouwen, dat vervolgens uitgroeide tot een buitenplaats met koetshuis en oranjerie; het huidige Huis Zypendaal.

Vlak na het viaduct bevindt zich het Arnhems oorlogmuseum ’40–’45. Het biedt een collectie wapens, uniformen en voorwerpen die een beeld geven van wat er zich in Arnhem en omgeving tijdens de oorlogsjaren heeft afgespeeld.

Je bevindt jevlakbij Natuurcentrum Veluwe wat in een fraai en veelzijdig gebied ligt: aan de rand van de landbouwenclave De Ginkel. Het is ook mogelijk de route hier te starten.