Betuwse Bloesem Route Fortvier

41.3 KM

Dé landbouwgronden van Nederland liggen in de Betuwe. De gunstige ligging in combinatie met de gezonde bodem levert de lekkerste appels, peren en kersen op. Zo wordt de Betuwe ook wel ‘de fruittuin’ van Nederland genoemd. Heerlijk om door te rijden.

afbeelding van visitarnhem.nl
afbeelding van visitarnhem.nl

Meer info over deze route

De beste landbouwgronden van Nederland liggen in de Betuwe. De gunstige ligging in combinatie met de gezonde bodem levert de lekkerste appels, peren en kersen op. Zo wordt de Betuwe ook wel ‘de fruittuin’ van Nederland genoemd. Deze E-chopper route is het mooist in het voorjaar en zomer, dan is de Betuwe op haar mooist wanneer de wit-roze bloesem de bomen siert en tijdens de zomer het fruit rijkelijk aan de takken hangt.

Deze route voert langs vele boomgaarden, zowel hoogstam als laagstam. Vruchtbomen bloeien niet allemaal tegelijkertijd: eerst zijn de sneeuwwitte kersenbomen aan de beurt, dan ontvouwen zich de witte bloemen van de peren en ten slotte staan de appelbomen in volle roze pracht. Niet elk jaar bloeien de bomen op hetzelfde tijdstip: afhankelijk van de weersomstandigheden bloeien de bomen van half april tot en met de eerste week van mei.