Airborne Route

30,9 KM

In het gebied Arnhem-Wageningen is hard gevochten tijdens de Tweede Wereldoorlog. In deze route volg je deels de Rijn, steek je de rivier over via de John Frostbrug in Arnhem en passeer je een deel van de landingsgebieden van de parachutisten. Op de terugweg komt u door Meiners dijk, uiterwaardpark Meinerswijk vormt een groene long tussen beide helften van Arnhem, de groenste stad van Europa. Tot aan het begin van de jaren negentig was Meinerswijk een doorsnee uiterwaard, met boerenbedrijvigheid en baksteenindustrie.
thumbnail_image1

Meer info over deze route

In het gebied tussen Arnhem en Wageningen is hard gevochten tijdens de Tweede Wereldoorlog. De veelbesproken, mislukte geallieerde operatie ‘Market Garden’ kostte in september 1944 duizenden levens. De ‘Airborne Route Arnhem’ start bij het Airborne Museum at Hartenstein waar je alles leert over de Slag om Arnhem. Daarna volg je een stuk van de Rijn en steek je deze rivier over via de John Frostbrug. 

Deze brug noemt men in de volksmond ook wel de ‘Bridge Too Far’; naar de beroemde film over de strijd om de brug tussen de Duitsers en de Britten. Ook passeer je een deel van de landingsgebieden van de parachutisten van september 1944. Heb je trek gekregen? Bij Roadhouse Arnhem (na knooppunt 70) geniet je van authentieke Amerikaanse gerechten, geheel in de entourage van een American Steakhouse.